זה אפשרי !

מניעת זיהומים במפעלי מזון

דברו עם
המומחים

בראש סדר העדיפויות של בעלי המפעלים

מניעת זיהומים במפעל

מודעות הציבור לפן הבריאותי בתחום המזון עולה מיום ליום. לבעלי המפעלים ישנה מחוייבות עליונה לדאוג לכך שהצרכנים יהיו מרוצים. השמירה על איכות המוצר הינה אחת מהמטרות הראשונות של כל מפעל. כדי למנוע זיהומים שפוגמים באיכות המוצר יש צורך לבצע חיטויים תדירים עם החומרים היעילים ביותר כנגד כל המיקרואורגניזמים, אך גם ידידותיים לסביבה ולמשתמש.

דברו עם
המומחים שלנו

איזור צפון:
אלי מסיקה
052-2360951

איזור דרום:
הורציו קיאסל
054-4972362

כידוע, כל מפעל מזון פועל תחת פיקוחו הצמוד של משרד הבריאות ששומר על הציבור עם הנחיות מפורטות וביקורות שמטרתן למנוע סכנה של זיהומים. כל סטייה מהנהלים ומציאה של פגמים בתהליך הייצור מתבטאים בקנסות כבדים, החזרת מוצרים פגומים שיצאו מהמפעל או אפילו בצו סגירה, וזאת בנוסף לנזק תדמיתי שעלול להיגרם למפעל.

המזון מהווה סביבה אידיאלית להתפתחות מיקרואורגניזמים (חיידקים, שמרים, עובשים).

תהליכי הניקוי והחיטוי הם בעלי חשיבות רבה בתברואה השוטפת ונעשים בשני מישורים, במשטחים הנמצאים בסביבת המזון ושל המזון עצמו.

בסביבת המזון ישנן נקודות קריטיות רבות שצריכות להילקח בחשבון: קירות, רצפות, חלקים חיצוניים של מכונות, וכן משטחים הבאים במגע ישיר עם מזון כגון: מכונות ייצור, שולחנות עבודה, צנרת המובילה מים לייצור, מסועים וכיוצ"ב.

כל אחת מהנקודות הללו הן חשובות מאחר ועלולה להיות העברה של זיהומים צולבים אל המזון עצמו. באספקט זה יש לקחת בחשבון גם את הגורם האנושי (הידיים העובדות למשל) ואפילו את האוויר (מיזוג אוויר, וונטות וכו’).

בתהליכי ייצור מסוימים, קיים גם ניקוי וחיטוי של המזון עצמו כמו למשל עיבוד של פירות וירקות (מיצים, סלטים)  ודגים בעישון קר.

חברת קונצפט לרוקחות בע"מ, הינה חברה פארמצבטית העוסקת מזה יותר מ-35 שנים בייצור ושווק של חומרי חיטוי ייעודיים לתחומים רבים כגון טיפול במים, תעשיית מזון, חקלאות, וטרינריה ובתי חולים ומרפאות.

מרבית מוצרי החיטוי של קונצפט מבוססים על החומר הפעיל טרוקלוסין סודיום שגם מוכר בשמו הכימי דיכלורואיזוציאנורט או NaDCC. חומר זה נחשב כלא רעיל לשימוש (דרגת הרעילות האקוטית לבני אדם היא 3.57 גר’ לכל קילו משקל גוף), הוא אינו שארייתי ונחשב ידידותי לסביבה. החומר יודע לטפל בכל סוגי המיקרו-אורגניזמים כולל חיידקים, פטריות, נבגים ונגפים, כולל הפתוגניים הנפוצים בתעשיית המזון.

הפתוגניים הנפוצים בתעשיית המזון כגון:

סלמונלה - Salmonella
מהרעלות המזון בארץ 34%
קמפילובקטר- Campylobacter
מהרעלות המזון בארץ 47%
ליסטריה- Listeria
שיעור התמותה 30%
פסאודומונס - Pseudomonas
מאלח פסי ייצור ומים מינרליים
אי. קולי - E. coli - Escherichia coli
טווח עמידות רחב לטמפ'

דברו עם
המומחים שלנו

איזור צפון:
אלי מסיקה
052-2360951

איזור דרום:
הורציו קיאסל
054-4972362

פתרונות ידידותיים לסביבה ולמשתמש

החומרים היעילים ביותר כנגד כל המיקרואורגניזמים

טהרספט - Taharsept

חומר חיטוי רב-שימושי המגיע בצורה של טבליות תוססות. לאחר המסה, מתקבלת תמיסת חיטוי חזקה שניתן להשתמש בה למגוון רחב של פעולות ובינהם: לחיטוי פירות וירקות לאחר הקטיף, לתברואת בשר בקר, כבש, עופות וכד’,  לחיטוי דגים, לעיקור כלים העשויים מפלסטיק, זכוכית, גומי, או נירוסטה, לחיטוי סכום וכלי אוכל וכמו כן לטיפול במי שתייה או למים המשמשים בתהליך הייצור. השימוש בטבליות תוססותמעניק הכנה מהירה, מדוייקת ויעילה של תמיסות חיטוי בריכוז ידוע. התמיסות הן ניטרליות ולא גורמות לגירויים בידיהם של העובדים אפילו בשימוש המיידי.

קלור-די בי - Klor De B

טבליות לניקוי בחיטוי עם סמן צבע לבטיחות: משטחים – עגלות נירוסטה, שטחי פורמייקה, מגשים, מקררים, מנהרות קירור, חדרי קירור, קירות חלקים ועוד. מכונות הבאים במגע עם מזון כגון מכונות חיתוך, סכינים, מערבלים, מסועים. חלקי מכונה הבאים במגע עם מזון הניתנים לפירוק, כגון להבי חיתוך וטחינה. משטחים וכלים מלוכלכים ושומניים הבאים במגע עם מזון. מכונות הבאים במגע עם מזון כגון מיכלים סגורים, צנרת, מכונות שטיפה. סכום וכלי אוכל טבילת ידיים וניקוי כפפות גומי. סחבות, מטליות וכריות קרצוף, דליים וכלים מזוהמים. רצפות

קלור-בק - KlorBac

אבקה לחיטוי וניקוי מבנים ומשטחים מזוהמים. יעיל ביותר כנגד מגוון רחב של מיקרואורגניזמים (חיידקים פטריות ווירוסים). החומר נמס מיד במים לקבל תמיסת חיטוי למשטחים כגון: רצפות וקירות ברחבת המפעל ומחוצה לו, אסלות וכיורים, תעלות ניקוז ופחי אשפה. החומר קלור-בק מהווה פתרון יעיל ונוח לתפעול בכל מקום שיש צורך בחיטוי בשטח נרחב. ניתן להשתמש בצורה ישירה על המשטח או בהתזה.

פתרונות ידידותיים לסביבה ולמשתמש

מוצרי החיטוי של קונצפט​

  • עמידה בתקנים ובהנחיות משרד הבריאות
  • טווח קטילה רחב
  • קטילה מיידית של כל גורמי המחלות וסוגי החיידקים, פטריות ווירוסים
  • מונעים ירקת ועובש
  • מניעה של ריחות לא נעימים
  • ניתן לשימוש על כל סוגי המשטחים
  • ידידותי לסביבה
  • בטוח למשתמש
  • חיסכון בעלויות שינוע
  • חיסכון במקום אחסון
  • נוח וקל לשימוש
  • עומדים לרשותכם

    דברו עם
    המומחים שלנו

    איזור צפון:
    אלי מסיקה
    052-2360951

    איזור דרום:
    הורציו קיאסל
    054-4972362

    השאר פרטים

    שיחה עם נציג

    צ’אט עם נציג

    דברו עם
    המומחים שלנו

    מניעת זיהומים במפעלי מזון

    Skip to content